Válasz a hozzászólásra

single origin

köszönet a sok hasznos információért, nagyon érdekes oldal.
Ugyanakkor sajnálattal láttam, hogy a single origin kávék nincsenek kiemelve, sőt emlegetve sem, pedig a keverékekkel ellentétben a single origin főzetek mutatják meg egy-egy kávéfajta, termőterület valódi sajátosságait. (ezzel természetesen nem azt szeretném mondani, hogy nincsenek egészen kiváló blendek!)
Miután errefelé már évek óta komoly kávé-reneszánsz van, sikerült számos dolgot kipróbálnunk sokmindent tanulnunk és egészen megváltozott a kávéról, kávézásról alkotott képünk, szokásaink. Ez leginkább annak köszönhető, hogy a kommersz blendektől a single origin kávék felé mozdultunk el és ma már inkább a különböző pörkölésmódok eltérő eredményei az érdekesek. Az errefelé sajnos erősen berögzült erős, sötét pörkölésű kávék mellett több kis pörkölőhely importál közvetlenül a termesztőktől és próbálkozik a különböző erősségű pörkölésekkel. A manapság egyre népszerűbb egészen light roastok is elérhetőek, nagyon érdekes összehasonlítani ugyanannak a kávénak a különböző pörkölésű verzióit. (mi legtöbbször itt vásárolunk http://www.coffeelab.co.nz/ ) kizárólag babot, ők pörkölés és hűtés után azonnal lehegesztett tasakokba töltik a kávét, zéró aromaveszteséggel. Kézi őrlőt használunk otthon (hario), ez a legkíméletesebb mód.
A single origin kóstolások során már volt szerncsénk, Etióp, Brazil, Costa Ricai, Kenyai, Guatemalai, Szumátrai, Panamai kávékhoz, némelyik országból többfélét (több termőterületet) is kipróbáltunk. Igy derült ki, hogy mi az 1400-1500m méter tengerszint feletti magasságban termő kávékat szeretjük, persze ez mindenkinek más. A bolti, vákuumcsomagolt, előre darált bigyóktól most már tartózkodunk és azt is megtanultuk, hogy ezek a nagy nevek (segafredo, illy, lavazza, etc.) inkább a gyenge-közepes átlag-kategóriát jelentik. (ami nem azt jelenti, hogy ihatatlan) Megbízható iparosmunkák, állandó ízzel és aromával.
Szép napot, sok finom kávét,
 
P

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <i> <strong> <b> <code> <ul> <ol> <li>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • Minden email cím át lesz alakítva ember által olvasható módon, vagy (ha a JavaScript engedélyezett) ki lesz cserélve kattintható, de biztonságos hivatkozásra.
  • A HTML-ben szükséges tipográfiai és esztétikai javítások.

További információ a formázási lehetőségekről

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné-e az űrlapot beküldeni. A kép csak latin betűket és számjegyeket tartalmaz. A kis- és nagybetűk megkülönböztetése nem fontos.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.