Válasz a hozzászólásra

kérdés

Üdv!
Nagyon tetszik az oldal és igazán jókor találtam rá, mert éppen kávéfőzőt keresek. Három, különböző kategóriát képviselő gép között hezitálok és a választásban szeretnék segítséget kérni.
Először úgy gondoltam, hogy rászánom a 250 EUR-t és a Gaggia RI9403/11-et veszem meg, de több helyen azt olvastam, hogy a "Gaggia Milano" ma már inkább "Philips Made in Romania" - a kifolyó műanyag, a főzőegység már nem bronz, csak acél, stb. Gondolom, ez még így is egy remek gép, de nem vagyok benne biztos, hogy megéri az árát és inkább a korábbi nevet kell megfizetni.
Ezután a DeLonghi EC 680-ra esett a választásom, 160 EUR-ért. Az Amazonon nagyon jó értékeléseket kapott és nemcsak szép, de jónak is tűnik. Viszont van két problémám vele: az egyik, hogy a főzés idejét nem én szabályozom, mivel gombnyomásra indul és előre programozott időben ér véget, a másik pedig a thermoblock. Ilyen ár mellett attól félek, hogy a szép designt és a kényelmet kell megfizetni, miközben a gép maga nem sok teret enged a kísérletezésnek.
Végül rátaláltam egy alap kategóriás DeLonghi EC 155-re (vagy EC 156-ra, nem látom, mi lehet a különbség), 90 EUR körül. Ami ebben tetszik, hogy manuális a főzés és kazán van benne, semmi extra. Mivel be fogok ruházni egy Solis darálóba is, ezzel a géppel még így is büdzsén belül lennék. Illetve korábban volt egy hasonló DeLonghi gépem, ami még a pengés darálóval is elfogadható minőségű eszpresszót készített. Egyedül a designnal nem vagyok kibékülve...
A kérdésem az, hogy az árat is figyelembe véve ezek körül melyiket lenne érdemes megvásárolni, ha alapvetően a jó kávé és nem a kényelem meg az extrák a cél? Van esetleg alternatív javaslat 100-150 EUR körül?
Előre is köszönöm a választ.

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <i> <strong> <b> <code> <ul> <ol> <li>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • Minden email cím át lesz alakítva ember által olvasható módon, vagy (ha a JavaScript engedélyezett) ki lesz cserélve kattintható, de biztonságos hivatkozásra.
  • A HTML-ben szükséges tipográfiai és esztétikai javítások.

További információ a formázási lehetőségekről

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné-e az űrlapot beküldeni. A kép csak latin betűket és számjegyeket tartalmaz. A kis- és nagybetűk megkülönböztetése nem fontos.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.