Válasz a hozzászólásra

Persze, mindenkinek magának

Persze, mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mennyi az a „pepecselés” , amit elvisel, de nem érdemes ezt misztifikálni. Ez egyáltalán nem olyan sok pepecselés, és pár hét után rutin lesz, amire már oda sem kell figyelni. Odatartja az ember a daráló alá, darál, tömörít, beteszi a főzőbe, és főz. Utána kiüti belőle a zaccot, és legfeljebb elöblíti folyóvízzel. Ha vigyáz a gépére, azon is öblít egyet. Nem számottevően bonyolultabb, mint akár a kotyogóst megtölteni kávéval, főzni, és ugyanúgy elöblíteni a végén. Az lehet, hogy még ez is sok valakinek, akkor tényleg másfajta technológia után kell néznie, de alapesetben nem szabad, hogy ez akkora visszatartó erő legyen, ha az ember amúgy jó kávét szeretne élvezni.

A darálás eszpresszó esetén nagyon fontos. Fontosabb, mint a főző, és bizonyos mértékig fontosabb, mint a kávé maga. Rendszeresen találkozunk vele, hogy akik még nem próbálták, azok lebecsülik a jelentőségét, mondván, hogy ááá, ezek itt megszállottak, akiknek ilyen apróságok fontosak, de nekem nem annyira, jó lesz anélkül is, úgysem veszem észre, satöbbi. Aztán, ha egyszer úgy hozza a sors, hogy megtapasztalják az öreg kávé és a friss darálás közötti különbséget, akkor rendre elképednek: tényleg mondtátok, hogy nagy a különbség, de azt nem mondtátok, hogy ekkora? Igen, akkora. Még annál is nagyobb. Mondjuk úgy: 75-80% a darálás, a maradék a többi. Ez a Carraróra ugyanúgy áll, mint bármi másra. Nagyon jó kávé, de ha darálva veszed, csak a nevét veszed meg, az ízét nem.

Szóval, itt más javaslatot nem fogunk tudni senkinek adni jó szívvel: inkább olcsóbb főzőt, de darálót mellé. Még nem volt, aki megbánta volna az ilyen döntést... :-)

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <i> <strong> <b> <code> <ul> <ol> <li>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • Minden email cím át lesz alakítva ember által olvasható módon, vagy (ha a JavaScript engedélyezett) ki lesz cserélve kattintható, de biztonságos hivatkozásra.
  • A HTML-ben szükséges tipográfiai és esztétikai javítások.

További információ a formázási lehetőségekről

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné-e az űrlapot beküldeni. A kép csak latin betűket és számjegyeket tartalmaz. A kis- és nagybetűk megkülönböztetése nem fontos.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.