Válasz a hozzászólásra

Ha módja van rá,

Ha módja van rá, próbálja ki az eszpresszót és a hozzá való darálókat, kedves Lipi. Utólag visszanézve pontosan meg fogja érteni, miről beszélünk, és nem fog ennyire furcsának tűnni.

Az eszpresszóhoz használatos darálók jellemzően sokkal, de sokkal finomabb lépésben állíthatók, mint a közönséges konyhai darálók. Ami egy utóbbin 4-5 fokozat, az egyik-másik eszpresszóhoz készült darálón akár 40-50 fordulata is lehet az állítócsavarnak, vagy még több; igen, nem költői túlzás, hanem tényleg így van. Ennek fényében érdemes megítélni azt, amit finomságról és érzékenységről írunk – ha alaposan végigolvassa a darálásról szóló oldalnkat is, meg fogja látni.

Nem kevés gépnél és kávénál az a pár fordulat is érezhető ízkülönbséget hoz, amit a kávé egyik-hétről a másikra való öregedése, illetve ennek ellensúlyozása okoz. Ehhez képest a kotyogós darálási érzékenysége valóban elhanyagolható; ami nyilván nem jelenti azt, hogy ne lehetne rajta megérezni a folyami homok vagy a finomliszt finomságúra darált kávék közötti eltérést. És kérem, ne higgye, hogy itt megszállottaknak való apró, észrevehetetlen különbségekről van szó. Ezek akkora különbségek, amelyet bármelyikünk bármikor könnyedén meg tud mutatni bármilyen errejáró vendégnek-barátnak, és pontosan ugyanúgy azt fogják mondani, hogy érzik, nagy különbség.

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <i> <strong> <b> <code> <ul> <ol> <li>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • Minden email cím át lesz alakítva ember által olvasható módon, vagy (ha a JavaScript engedélyezett) ki lesz cserélve kattintható, de biztonságos hivatkozásra.
  • A HTML-ben szükséges tipográfiai és esztétikai javítások.

További információ a formázási lehetőségekről

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné-e az űrlapot beküldeni. A kép csak latin betűket és számjegyeket tartalmaz. A kis- és nagybetűk megkülönböztetése nem fontos.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.