Válasz a hozzászólásra

A szerkesztőnek ezúttal

A szerkesztőnek ezúttal szeretnék gratulálni a bloghoz, rengeteg hasznos információt tudtam meg a kávéfőzés rejtelmeiről. Bár a topik nem pörög annyira, ennek ellenére bátorkodtam feltenni egy kérdést hátha megfelelő választ kapok rá.
Ami nekem nem világos, hogy az automata darálós kávéfőzővel készített presszókávé miért csak a "jó" minősítést kapta a "kiváló" helyett.
Írok egy konkrét példát: Adott egy Philips Saeco Xsmall HD8745 automata darálós készülék hozzávetőlegesen 80ezer Ft. Szembe állítjuk egy Krups XP5620 eszpresszógép ~40ezer Ft és mellé rakunk egy Iberital Challenge, vagy egy Graef CM 800 darálót ami szintén ~40ezer Ft.
Tehát értékileg helyben vagyunk. A blog és a szerkesztője szerint az utóbbi párossal kiváló minőségű presszó kávét lehet készíteni, míg az automata darálós csak a "jó" minőséghez elegendő.
Kérdésem: ha a darálóval megfelelően presszógéphez finomra darálom a kávét, majd a gépben lefőzőm, az automata változata nem ugyan ezt csinálja? Ott is be lehet állítani a kávészemcsék finomságát, gondolom kellőképpen tömörít, majd a 15 báros szivattyújával lefőzi azt. Nem tudom elhinni, hogy a két eljárás közt minőségbeli különbségek lennének, vagy tévedek? Ha igen, kérnék rá egy elfogadható indoklást.
Köszönettel, Tamás

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <i> <strong> <b> <code> <ul> <ol> <li>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • Minden email cím át lesz alakítva ember által olvasható módon, vagy (ha a JavaScript engedélyezett) ki lesz cserélve kattintható, de biztonságos hivatkozásra.
  • A HTML-ben szükséges tipográfiai és esztétikai javítások.

További információ a formázási lehetőségekről

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné-e az űrlapot beküldeni. A kép csak latin betűket és számjegyeket tartalmaz. A kis- és nagybetűk megkülönböztetése nem fontos.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.